skip to Main Content
zlocastinokti@gmail.com
DA LI JE VAŠ MANIKIR ČIST?

Danas, kad su nokti kao kozmetička usluga postali rutina i ogledalo lične nege, postavlja se pitanje:
Koliko je vaš manikir čist?
Popularnost manikira rezultirala je sa pojavom priučenih majstora koji zbog brzine rada ili ne znanja zapostavljaju pravilnu izradu i obaveznu higijenu u salonu. Raskrvavljene zanoktice, preturpijani nokti, bakterijske infekcije su sve češća pojava. Ovo se može donekle izbeći ukoliko se klijenti edukuju kako bi prepoznali da li će salon u kojem su pružiti čistu i pravilnu uslugu sređivanja noktiju.

Kako bi bili sigurni da je vaš manikir čist i bezbedan, obratite pažnju na sledeće:

Bolne zanoktice – Crvenilo, otečena i bolna koža oko nokta je prvi indikator da nešto nije bilo uredu sa uslugom. Svakome može da se omakane povredjena zanoktica ponekad, ali ako majstor žuri da završi tretman, a da pritom ne obraća pažnju na to da povredjuje klijenta, definitivno nije bezbedan manikir.

Higijena u salonu – Tri stvari koje ukazuju na higijenu u salonu su pod, kupatilo i radna površina. Ukoliko se salon ne sredjuje posle svake usluge i ako se alat ne dezinfikuje, usluga će takođe biti aljkava.

Dezinfikovan alat – Zaprljani alat može prenositi bakterije i infekcije. Odredjene alatke poput turpija i bafer sundjera, na kojima se zadržavaju mrtve ćelije kože, treba redovno menjati kako bi se sprečile infekcije. Metalni alat, poput makazica i canglica, treba dezinfikovati nakon svake upotrebe. I na kraju dana sve sterilisati u aparatu koji ubija žive patogene. Pre početka usluge, klijent treba da očisti ruke sa dezinfekcionim sredstvom.

Proveren materijal – Materijal koji se koristi za izradu noktiju, treba da bude od proverenog proizvodjača, čiji hemijski sastav je bezbedan za ljudsko telo. Adekvatan materijal za nokte, neće oštetiti nokatnu ploču.

Loš manikir
Dobar manikir

Čist manikir je dugotrajan manikir. Ali najvažnije je da bude bezbedan za klijente. Nepravilni pristup noktu i materijal sa sumnjivim poreklom mogu prouzrokovati infekciju ili gljivično oboljenje. Nokti treba da budu usluga ulepšavanje a ne neprijatno iskustvo.

Pogledajte video prezentaciju aparatnog manikira o nastavcima za obradu prirodnog nokta i kutikule.

Back To Top