skip to Main Content
zlocastinokti@gmail.com
ELEKTRIČNA TURPIJA

Pokušajte da zamislite modernog Nail tehničara bez električne turpije. Prosto ne ide, zar ne? Freze za stomatologe pojavile su se otprilike isto kad i veštački materijal za nokte i odmah dobile svoju verziju u Nail industriji.
Danas električna turpija predstavlja sastavni deo usluge ulepšavanja noktiju. Pored obrade modelirajućeg materijala, el. turpija ima ulogu i u negovanju prirodnog nokta.
Postoje razne električne turpije, različitih jačina, boja i proizvođača. Pa kako izabrati pravu?

SNAGA

Snaga aparata treba da predstavlja najvažniju stavku pri kupovini aparata. Snaga nema veze sa brojem obrtaja aparata. Snaga se meri u V (voltima), a ne sa RPM (obrtajima po minuti). Ukoliko je slab aparat, pravilno uklanjanje materijala neće biti moguće. Apart za profesionalni rad bi trebao da ima minimum 30V.

FORWARD/REVERSE DUGME

Za aparatni manikir i obradu modelirajućeg materijala biće potreban rad u dva pravca, unapred i nazad. Ovo dugme omogućuje promenu pravca okretanja nastavka, za precizniji rad i prijatniji osećaj kod klijenata.

BRZINA

Broj obrtaja po minuti je ono što nam je takođe neophodno za rad. Brzina aparata trebala bi biti na 30 000 obrtaja. Iako u radu nije potrebna uvek najveća brzina, ipak nam je potreban jak aparat.

LAGANA RUČICA

Prva najvažnija stvar posle samog aparata jeste ručica za rad. Lagana ručica omogućava prijatan rad. A za puno radno vreme, potrebna je laka i udobna ručica kako bi izbegli bol u šaci i prstima.

NASTAVCI ZA EL. TURPIJU

I za kraj, standardni 3/32 nastavci za obradu prirodnih ili modeliranih noktiju. Za brz i precizan rad sa modeliranim noktima potreban je set od najmanje dva karbidna nastavaka. Dok za obradu prirodnih noktiju i zanoktica je neophodan komplet od minimum tri dijamantska nastavka.

Upotreba el. turpije u radu omogućava bržu i bolju uslugu za klijente. Našla je svoje mesto u manikiru, korekcijama ali i u dizajnu.

Pogledajte video prezentaciju aparatnog manikira o nastavcima za obradu prirodnog nokta i kutikule.

Back To Top