skip to Main Content
zlocastinokti@gmail.com
PEDIKIR & TURPIJE ZA PETE

Pravilna nega stopala podrazumeva redovno održavanje ali i pravilnu uslugu pedikira.
Bez obzira da li spremate stopala za omiljene sandale ili ih oporavljate od letovanja na pesku i kamenčićima. Tretman pedikira ne treba da bude agresivno struganje turpijom za pete. Uostalom pedikir jeste usluga omekšavanja stopala, a ne potpunog uklanjanja kalusa (zadebljane kože).

Pedikir u tretmanu podrazumeva toplu kupku sa solima za omekšavanje stopala, sređivanje kalusa, skraćivanje noktiju i sređivanje zanoktica. Na kraju se umasira losion za stopala koji hrani i hidrira kožu. Pri sređivanju kalusa koristite samo kamen i turpije za pete. Pri skidanju zadebljane kože, turpija treba da pravi duge poteze. Bolji rezultat se postiže sporijim radom turpije, nego agresivno turpijanje brzim i kratkim potezima. Metalni strugači i žileti su alat koji se koriste u medicinskom pedikiru, koji treba da sprovodi obučeno i iskusno lice. Preveliko ukljanjane kalusa žiletom ubrzaće njegovo ponovo stvaranje. Stopalima kao našim osloncima koji nas nose kroz život je potreban tanak sloj kalusa koji ih štiti od obuće,trenja i pritiska koji na njih vršimo svaki dan.

Sredjena stopala podrazumevaju i uredne nokte na nogama. Sređivanje zanoktica se može odraditi ručno ali i pomoću električne turpije. Aparatno sređivanje pruža mnogo precizniju uslugu.
Nokti treba da budu kratki i oblikovani u meku kocku, da prilikom rasta ne bi smetali u obući.
U zavisnosti od kvaliteta prirodnog nokta, uokvirite pedikir sa lakom, gel lakom ili gelom u boji.

Back To Top