skip to Main Content
zlocastinokti@gmail.com
IDEALNA BOJA ZA VAŠ TEN

Boje i tonovi kože

Životni stil savremene žene diktira jasna pravila: ona mora biti skockana od glave do pete. Sastavni deo naše „lepote“ predstavljaju nokti. Boja, oblik i dužina odaju nivo naše posvećenosti sebi. Izbor prave boje za nokte bitan je za potpuni utisak.
Pa je najvažnije izabrati nijansu koja odgovara boji vaše kože.

VRLO SVETAO TEN

Ako imate vrlo svetlu kožu, budite srećne jer vam pristaju mnoge boje i nijanse. Često se o osobama koje spadaju u ovu grupu govori kao o zimskim tipovima, a pristaju im svetlo roza, svetle i srednje nijanse ljubičaste i crvena. Izbegavajte tamne nijanse, posebno žutu, zelenu, zlatnu i tamno plavu jer mogu dati tzv. „bolesni“ ton  vašoj koži.

SREDNJE SVETAO TEN

Nijansa kože koja nije ni svetla ni tamna može izneti sve boje, i najviše im odgovaraju nijanse sa metalik sjajem. Žive i sjajne boje će dodatno potamniti vašu kožu, a odgovaraju vam i svetliji tonovi. Da bi imale nokte koji ostavljaju bez daha , neka se na vašim prstima nađu živa narandžasta, roza i plava boja, dok vam za svakodnevni I umeren izgled bolje pristaju svetlo plave ili srebrnkaste nijanse (mat ili metalik) koje će savršeno naglasiti vašu prirodnu boju kože. Izbegavajte belu, tamno ljubičastu, crvenu i mornarsko plavu, jer ce vam šake delovati bledo.

TAMAN TEN

Osobe s tamnijom bojom kože bi trebale birati tamne nijanse boja za nokte koje će dodatno naglasiti nijsansu njihovog tena. Tamniji ten sadrži crvenkaste tonove, pa za tamnopute žene najbolji je izbor bakarna ili karamel boja za nokte. Ovim nijansama koži dajete bogat i topao sjaj. Idealne nijanse za tamnopute  su crvena, tamna zelena i boja čokolade, a zlatnu bi svakako trebali imati u vidu. Izbegavajte narandžastu, belu i srebrnu kako bi umanjili crveni pigment kože.

Back To Top